Zwanger

Zelf babyvoeding maken

Zelf babyvoeding maken

is makkelijker dan je denkt!

Het doel van iedere moeder is natuurlijk om haar kindje het beste van het beste te geven. Van de meest veilige babystoeltjes tot de lekkerst zittende babykleertjes en de gezondste babyvoeding. Toch is de zoektocht naar gezonde, voedzame én natuurlijke babyvoeding knap lastig. Gelukkig is het maken van je eigen babyvoeding makkelijker dan je denkt! Het fijne aan het heft in eigen hand nemen is dat je zelf bepaald wat je kleintje binnenkrijgt. Én op deze manier maakt je baby kennis met verse gerechten. Ideaal!

Welke ingrediënten?

Als je zelf babyvoeding maakt heb je zelf de regie over wat er in het potje terecht komt. Je kunt variëren met verschillende groenten en fruit. Maar het is ook belangrijk om je te concentreren op essentiële voedingsstoffen voor de groei en ontwikkeling voor baby’s. Zo dragen gezonde vetten bij aan de ontwikkelingen van de hersen en zenuwen. Ook helpen ze bij de opname van belangrijke voedingsstoffen. Goede bronnen van gezonde vetten voor je baby zijn avocado, notenpasta, zaden, zuivelproducten en oliën.

Daarnaast zijn omega-3 vetzuren essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen. Maar ze hebben ook gunstige effecten op tal van neurologische aandoeningen, zoals ADHD en autisme. Het ijzerniveau van baby’s neemt af tegen de tijd dat ze 6 maanden oud zijn. Daarom is het belangrijk dat baby’s dit mineraal via voedsel binnenkrijgen. Belangrijke bronnen zijn vlees, gevogelte en/of plantaardige opties, zoals peulvruchten, bonen, tofu en groene bladgroenten.

Tot slot is een gezonde darmflora de sleutel tot een optimale spijsvertering en een sterk immuunsysteem. Een gezond darmkanaal kan ook de kans op enkele veelvoorkomende kindercondities, zoals eczeem, voedselallergieën en astma verbeteren of verminderen. Goede bronnen van probiotica zijn kefir, miso, yoghurt, gefermenteerde groenten, zuurdesembrood en meer.

LET OP!
Vermijd honing en verstikkingsgevaren, zoals druiven, taai vlees, harde schillen en noten en geraffineerde suikers.

Diy

Het enige wat je nodig hebt zijn verse groenten en fruit naar keuze én de juiste keukengerei:

  • Een steamer (een apparaat waarmee je kunt koken middels stoom)
  • Een keukenmachine, staafmixer of blender
  • Potjes om de babyvoeding te bewaren

Stoom alle verse groenten en fruit zacht en gooi ze in de blender. Voeg hier vloeistof aan toe (water of babymelk) en mixen maar! Vul de potjes met de verse babyvoeding en draai de deksel er pas op als de voeding volledig is afgekoeld! Je kunt de potjes ongeveer 4 dagen bewaren in de koelkast. Dat wordt smullen geblazen!

Bron: Femmebaby                                                                                                                                                            Auteur: Chiara Izelaar

Geef een reactie